Krůtí stehno na zelenině

5. června 2017 v 14:55 |  Kuřecí maso a ostatní drůbež
Rozpis:
  • krůtí vrchní stehno
  • 2 cibule
  • 1 kedluben
  • 2 větší mrkve
  • 3-4 žampiony
  • 150 g anglické slaniny
  • rozmarýn, pepř, sůl
Postup:
Zeleninu nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáčku, přidáme pokrájené žampiony a slaninu. Krůtí stehno omyjeme a položíme na zeleninu. Vše opepříme, osolíme, přidáme větvičky rozmarýnu, podlijeme cca 100 ml vody a přikryté pokličkou dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme za občasného obracení masa a poléváme výpekem. Po změknutí masa dopečeme odkryté, aby se vytvořila na kůži kůrčička.

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 5. června 2017 v 15:01 | Reagovat

Hmmm, to bylo u vás dnes k obědu, Ivi?
Dala bych si říct, krůtí maso je výborné a se zeleninou dvojnásob. :-P  :-)

2 MarijaKes MarijaKes | Web | 5. června 2017 v 17:09 | Reagovat

To je dobrota a s nové brambory, jak vidím na obrázku, to prostě nemá chybu. :-)

3 signoraa signoraa | Web | 5. června 2017 v 23:18 | Reagovat

Ivo, to vypadá naprosto báječně. :-)

4 Iva Iva | E-mail | Web | 28. června 2017 v 16:02 | Reagovat

Děvčata, děkuji za milé komentáře. :-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama