Houbový pekáček

8. listopadu 2017 v 23:40 |  Houby

Rozpis:
  • tvrdé houby (asi 2 velké hrsti)
  • koření Medvědí gril nebo grilovací
  • 50 g anglické slaniny
  • 3-4 stroužky česneku
  • kousek másla
  • 200 ml smetany ke šlehání
Postup:
Na másle vyškvaříme nakrájenou slaninu a přendáme s troškou tuku do pekáčku. Přidáme houby nakrájené na velké kusy, promíchané s kořením a drobně pokrájeným česnekem. Pokud je třeba, ještě dosolíme. Zalijeme smetanou a pečeme nepřikryté v troubě vyhřáté na cca 190°C necelou hodinu. Podáváme s chlebem, bramborami nebo širokými nudlemi.

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 9. listopadu 2017 v 8:41 | Reagovat

Houbičky nemusím, ale letos jsem jeděla ve větším množství smažené houbové řízečky, třeba bych to dala. Vypadá to zajímavě, recept opisuji, ale vyzkouším až příští rok. :-)

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 10. listopadu 2017 v 21:04 | Reagovat

Prima recept, Ivi, ale letos už ho nevyzkouším, houby sice mám, ovšem ve sklenicích. ;-)  :-)

3 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 11. listopadu 2017 v 22:03 | Reagovat

Zrovna včera jsme měli houbové rizoto :-)

4 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | Neděle v 16:09 | Reagovat

Zajímavý recept. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama