Medovníkové srdce

9. listopadu 2017 v 13:07 |  Dorty
Rozpis:
  • 450 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 150 g hery
  • 1 vejce
  • 5 lžic medu
  • 5 lžic mléka
  • 1 lžička sody (vrchovatá)
  • 2 lžičky kakaa
Krém:
  • 1 svařené Salko
  • 300 g másla
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
Na dohotovení:
  • 75-100 ml převařené vody s rumem 1:1
  • mleté ořechy
  • rozdrobené kousky upečených odřezků těsta
  • marcipánové kytičky
Postup:
Cukr, heru, med, mléko, sodu, vejce a kakao vložíme do hrnce a za stálého šlehání zahříváme na mírném ohni do zkaramelizování a mírného zhoustnutí. Směs necháme vychladnout, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Postupně rozvalujeme na tenké pláty a pomocí šablony nebo formy vykrajujeme srdce. Množství placek neuvádím, záleží na velikosti srdcí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190°C cca 4 minuty. Odřezky těsta také upečeme a rozdrobené smíchané s mletými ořechy použijeme na posypání hotového dortu. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý neoslazený pudink. Změklé máslo vyšleháme a postupně zašleháme salko a vychladlý pudink.
Část krému si odložíme stranou na potření povrchu dortu. Placky potíráme rumovou vodou a promazáváme krémem. Potom celý povrch dortu potřeme zbytkem krému a posypeme směsí rozdrobených upečených odřezků a mletých ořechů. Dozdobíme podle svých představ (marcipán, čokoláda, půlky ořechů a pod.).
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 9. listopadu 2017 v 16:01 | Reagovat

Krásné! A určitě moc dobré. :-)

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 10. listopadu 2017 v 21:06 | Reagovat

Srdce je překrásné, Ivi, medovníkový dort už jsem dlouho nedělala, měla bych ho zase někdy upéct.
Možná to bude zrovna srdce, to tvoje se mi moc líbí. :-)

3 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 11. listopadu 2017 v 22:04 | Reagovat

Jen se do něj Ivo zakousnout. :-)

4 helena-b helena-b | Web | 12. listopadu 2017 v 19:05 | Reagovat

Ivuš, srdce vypadá moc dobře. Jen se do něj zakousnout, jak praví Marta. :-D

5 Ježurka Ježurka | Web | 13. listopadu 2017 v 17:05 | Reagovat

Hned bych si zakousla. :-D

6 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 14. listopadu 2017 v 22:09 | Reagovat

[1]: Medovník byl dobrý, rodina ho chválila. ;-)

7 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 14. listopadu 2017 v 22:11 | Reagovat

[2]: Hani, už jsem medovník dlouho nedělala, je pracnější, ale miláčkové "mlaskali".

8 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 14. listopadu 2017 v 22:12 | Reagovat

[3]: Marti, díky. :-)

9 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 14. listopadu 2017 v 22:13 | Reagovat

[4]: Heli, díky. ;-)

10 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 14. listopadu 2017 v 22:13 | Reagovat

[5]: Díky Libuško. :-)

11 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 14. listopadu 2017 v 22:42 | Reagovat

Medovník miluju, na výrobu je to celkem složité, tak si občas koupím hotový, ale dala bych si hned (nebo bych si schovala na ráno) :D  :D

12 Hanka Hanka | E-mail | Web | 16. listopadu 2017 v 18:44 | Reagovat

[7]: To se vůbec nedivím. :-P

13 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | Neděle v 16:07 | Reagovat

Maminka ho dělávala, to se v obchodě ani ještě neprodával. Mně to přijde dost pracné¨, ale když je nějaká příležitost, tak bych ho mohla zkusit.Už jsem o tom uvažovala, protože všem vždycky chutnal. maminka to prezentovala jako medové řezy.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama