Karbanátky z červené čočky

21. ledna 2018 v 13:25 |  Luštěniny
Rozpis:
  • 400 g červené čočky
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce oleje
  • sojová omáčka
  • sladká paprika
  • pepř, sůl
  • plnotučná hořčice
  • citronový tymián nebo jiné bylinky
  • strouhanka podle potřeby
Postup:
Čočku uvaříme do měkka. Na pánvi necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a ke konci restování přidáme sladkou papriku a sojovou omáčku. Čočku a cibulku dáme do misky a tyčovým mixérem rozšleháme. Přidáme hořčici, sůl, pepř a tymián nebo jiné bylinky. Nakonec vmícháme podle potřeby strouhanku, abychom mohli vytvarovat karbanátky. Bochánky přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca hodinu. Pokud nejsme vegetariáni, můžeme podávat se šťouchanými bramborami, tatarkou a zeleninovým salátem.
Karbanátky jsem jedla u vnučky,od které jsem dostala recept a byly výborné. Přikládám fotku z mobilu.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | Web | 21. ledna 2018 v 14:39 | Reagovat

No vida, i když nsjsem vegetarián, tak tohle bych klidně na odlehčení mohla. Přece není potřeba mít stále maso.

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 21. ledna 2018 v 18:57 | Reagovat

Zajímavý recept, Ivi, věřím, že karbanátky byly chutné. :-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 21. ledna 2018 v 22:05 | Reagovat

Dík za recept, určitě udělám mé budoucí snaše, je veganka a někdy mi dochází fantazie :-P

4 Milada Milada | E-mail | 24. ledna 2018 v 15:46 | Reagovat

Ivi, Tvoje slané recepty mě hodně lákají. :-)

5 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 29. ledna 2018 v 15:05 | Reagovat

Ivo, nemohu si vzpomenout zda z hrášku, nebo čočky, ale ty karbenátky jsem dělávala :-)Určitě bychom si na nich pochutnali znovu. Namísto tatarky dělávám jogurtový dip. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama