Žloutkové věnečky se sádlem

31. ledna 2018 v 19:51 |  Drobné pečivo
Rozpis:
  • 250 ml vody
  • 100 g sádla
  • 200 g hladké mouky
  • 5 vajec
  • špetka soli
Krém:
  • 750 ml mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 150 g cukru
  • 250 g másla
  • podle chuti rum
Postup:
Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme sádlo, sůl a uvedeme do varu. Mícháme a přisypáváme mouku. Za stálého míchání povaříme. Vzniklé těsto se nesmí chytat kastrůlku. Zchladlé přendáme do mísy a postupně vešleháme vejce. Potom těsto přendáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a na plech s pečícím papírem děláme věnečky. Slabé kroužky děláme dál od sebe - věnečky při pečení nabydou. Pečeme je asi 10 minut při teplotě 200°C a v této době neotvíráme troubu. Potom teplotu snížíme na 180°C a dopečeme cca 10 minut - podle velikosti věnečků. Musí být uvnitř propečené, mužeme zkusit jeden proříznout.
Po vychladnutí plníme krémem. Poléváme cukrovou nebo čokoládovou polevou, můžeme také před podáváním pouze posypat moučkovým cukrem.
Na krém si svaříme sladký hustý pudink. Vychladlý vešleháme do změklého másla a dochutíme rumem.

 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 helena-b helena-b | Web | 31. ledna 2018 v 22:22 | Reagovat

Ivuš, ty mi děláš chutě! Odpalované těsto jsem už dlouho nezkoušela, asi bych to měla napravit. ;-) U tebe najdu vždycky plno inspirace. ;-)

2 jana jana | E-mail | 1. února 2018 v 20:09 | Reagovat

dělám je často,všichni je milují,zítra udělám ty tvoje se sádlem,manžel má narozeniny,dík za recepty

3 tetkapernikarka tetkapernikarka | 4. února 2018 v 15:16 | Reagovat

Krásně se ti povedly,Ivi :-)

4 Růžena Růžena | E-mail | Web | 5. února 2018 v 18:42 | Reagovat

Věnečky!! Kdy já se do nich konečně pustím? Je to oblíbená pochoutka mého mladšího syna, jezdí za nimi do Prahy 😂 má svou oblíbenou cukrárnu, tak musím zasáhnout :-)) Sádlo mám, jen dotaz - není z těsta cítit?  Z toho mého byla cítit vejce... problém vajec nebo jsem neco udělala špatně ? ???

5 Iva Iva | E-mail | Web | 6. února 2018 v 13:25 | Reagovat

[1]:Ahoj Hělčo, také jsem  je už dlouho nedělala. Vzpomněla jsem si na tento starý recept a byla příležitost, tak jsem ho použila. ;-)  :-D

6 Iva Iva | E-mail | Web | 6. února 2018 v 13:26 | Reagovat

[2]: Jani, tyto sádlové věnečky krásně nabývají, mohu doporučit. :-D

7 Iva Iva | E-mail | Web | 6. února 2018 v 13:27 | Reagovat

[3]: Ahoj Ali, díky.

8 Iva Iva | E-mail | Web | 6. února 2018 v 13:32 | Reagovat

[4]: Růženko, určitě bude syn spokojený. V cukrárně dělají fondánovou polevu, ale  naše rodina má raději pouze pocukrované, nejsou tak sladké. Sádlo po upečení ve věnečkách není cítit. V propečených věnečkách nejsou cítit ani vejce. Jestli jsi neměla nějaká starší vejce. :-)

9 Hanka Hanka | E-mail | Web | 6. února 2018 v 17:38 | Reagovat

Věnečky ze sádla musely být náramně chutné a křehké. Vypadají skvostně.
Ukládám si a vyzkouším, Ivi. :-)

10 jana jana | 7. února 2018 v 9:14 | Reagovat

věnečky krásně vyskočily a byly vynikající jen se po nich zaprášilo,dík Jana

11 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. února 2018 v 9:48 | Reagovat

[8]: To je možné (vejce) moc jich nekonzumujeme.. Taky jde o to, jaká jsou, teď kupuji bio a nejsou problémy. Určitě zkusím,ale poleva mě asi nemine :-D :-D  Dík a zdravím! :-)

12 Alena T Alena T | 10. února 2018 v 8:48 | Reagovat

Ivi přeji krásný víkend a brzké uzdravení. Věnečky máš nádherné, jeden jako druhý. ;-)

13 Anka246 Anka246 | E-mail | 2. května 2018 v 7:10 | Reagovat

Konečne recept s poriadnou dávkou krému 👏

14 Iva Iva | E-mail | Web | 4. května 2018 v 22:48 | Reagovat

[13]: Když hřešit, tak pořádně. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama