Ořechová rumová bábovka

6. května 2018 v 21:25 |  Bábovky
Rozpis:
  • 6 vajec
  • 200 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 10 g droždí
  • 3 lžíce mléka
  • 200 g mletých ořechů
  • 100 ml rumu
  • 120 g hrubé mouky
  • tuk na vymazání a jemná strouhanka na vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání
Postup:
Žloutky, cukr, máslo vyšleháme do pěny a za stálého šlehání přiléváme droždí rozmíchané ve vlažném mléce. Přidáme mleté ořechy, rum a dobře zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s moukou zlehka přimícháme do těsta. Do vymazané a vysypané bábovkové formy nalijeme těsto, vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 50-60minut. Po upečení necháme bábovku ve formě cca 5 minut a potom vyklopíme na mřížku vychladnout. Před podáváním posypeme cukrem.
Recept mně zaujal, že se do těsta používá droždí. Bábovka byla výborná, ale hutnější.
Inspirace: kuchařka Moučníky

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 6. května 2018 v 21:52 | Reagovat

Bábovka vypadá moc pěkně. Tak tu bych mohla. :-) Všude, kde jsou ořechy, to můžu, a padá to do mne docela rychle! :-)

2 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 6. května 2018 v 21:55 | Reagovat

Také mne zaujalo droždí.Myslela jsem ,že to bude pak kynout než se dá do trouby, ale je to místo prášku do pečiva. S ořechy je všechno výborné. :-)

3 Hanka Hanka | Web | 7. května 2018 v 15:00 | Reagovat

Ořechy a rum, to je skvělá kombinace.
Droždí do třeného těsta je docela zvláštní, to musím vyzkoušet.
Máš moc pěknou formu, Ivi. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama