Řízky z bůčku

27. května 2018 v 10:26 |  Vepřové maso
Rozpis:
  • super libový bůček
  • pepř, sůl
  • medvědí česnek
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení
Postup:
Bůček nakrájíme na silné plátky a důkladně naklepeme. Vzniklé plátky z obou stran osolíme, opepříme a hustě posypeme drobně pokrájeným medvědím česnekem. Můžeme také použít česnek, ale medvědí je jemnější. Potom plátky obalíme v klasickém trojobalu a zvolna usmažíme. Bůček musíme použít hodně libový a řízky jsou výborné.


 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | Web | 27. května 2018 v 10:31 | Reagovat

Koukám právě na ten bůček. ten je přímo výstavní. Více masa než tuku. :-)

2 Alena T Alena T | 29. května 2018 v 11:05 | Reagovat

Mňam, to jsem ještě nezkoušela, ale bůček můžu :-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 30. května 2018 v 22:20 | Reagovat

Věřím že jsou výborné, když je maso trochu prorostlé, je měkčí. Nedávno jsem dělala řízky z vepřového plecka - na první pokus dopadly skvěle 😋

4 Iva Iva | E-mail | Web | 31. května 2018 v 9:08 | Reagovat

[1]: Takový libový bůček se k tomu přímo nabízel. ;-)

5 Iva Iva | E-mail | Web | 31. května 2018 v 9:11 | Reagovat

[2]:Taky bůček můžu, ale nesmí být samé sádlo. :-)

6 Iva Iva | E-mail | Web | 31. května 2018 v 9:14 | Reagovat

[3]: Já dělám ráda řízky z libové krkovice nebo také z plecka. Z kýty jsou méně šťavnaté. :-)

7 Maruš - Fukčarinka Maruš - Fukčarinka | Web | 2. června 2018 v 19:10 | Reagovat

O_O Ivo, děláš mě chutě [:tired:]Dala bych si hned

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama