Lívance z podmáslí

9. července 2018 v 22:39 |  Sladké pokrmy
Rozpis:
  • 500 ml podmáslí
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 170-200 g hladké mouky
  • olej na smažení
  • džem nebo povidla
  • zakysaná smetana
Postup:
V míse rozšleháme podmáslí s vejci, solí a cukrem. Nakonec vešleháme mouku s práškem do pečiva. Pečeme na lívanečníku nepatrně potřeným olejem. Upečené lívance potíráme džemem (použila jsem borůvkový) a navrch dáme lžičku zakysanky. Můžeme je také podávat se skořicovým cukrem.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 tetkapernikarka tetkapernikarka | E-mail | Web | 9. července 2018 v 22:52 | Reagovat

Ivi,Lívanečky máš jak malované :-)
Já jsem si nedávno říkala,že bych mohla kynuté lívance udělat.Nedělám je často,ale byla by to zase změna.Ty je máš s práškem do pečiva,možná je vyzkouším podle tebe,já dělám z droždím,trochu prášku do pečiva ale taky přidávám do palačinek :-)
Díky za inspiraci :-)

2 Hanka Hanka | Web | 10. července 2018 v 18:04 | Reagovat

Určitě vyzkouším, Ivi, práškové by mohla i mamka. :-)

3 MarijaKes MarijaKes | Web | 10. července 2018 v 21:29 | Reagovat

Joj, to je dobrota. Kombinace sladkého džemu a kyselé smetany je luxusní. Díky za typ. Já jsem hodně dávala sladký tvah, ale tvoje kombinace je lepší. :-)

4 Maruš - Fukčarinka Maruš - Fukčarinka | Web | 10. července 2018 v 23:55 | Reagovat

Ivo, lívanečky dělám z bílého jogurtu. :-)

5 Iva Iva | E-mail | Web | 15. července 2018 v 15:24 | Reagovat

Děvčata, děkuji za milé komentáře. :-) Procházela jsem starý sešit s recepty a zjistila, že nemám lívance z podmáslí na blogu také ne z jogurtu. Ztrácím už přehled. Již se mi několikrát stalo, že jsem napsala a nafotila článek a recept už tam byl. :-(  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama