Rychlý dort s rybízem

31. července 2018 v 10:20 |  Recepty z remosky Grand
Rozpis korpus:
  • 4 vejce
  • 140 g cukru
  • 140 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • čerstvý nebo mražený rybíz
  • rybízová marmeláda na potření korpusu
Rozpis krém:
  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g zakysané smetany
  • 125 ml smetany na šlehání
  • 1 pudink bez vaření
  • 1 vanilkový cukr
  • 3-4 lžíce cukru moučky
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Zlehka vmícháme mouku a nakonec olej. Těsto nalijeme do remosky, posypeme kuličkami rybízu, přikryjeme víkem a upečeme. Pokud máme nepřilnavou úpravu remosky, nemusíme ji vymazávat a vysypávat. Než nám korpus vychladne, uděláme si krém.
Do mísy dáme tvaroh, zakysanku, smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr podle chuti a prošleháme. Za stálého šlehání pomalu přisypáváme pudink za studena a vyšleháme.
Povrch vychladlého korpusu potřeme marmeládou a celý potřeme krémem. Trochu krému si necháme, vložíme do sáčku s ozdobnou trubičkou, dozdobíme krémem a kuličkami rybízu.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 31. července 2018 v 15:22 | Reagovat

Jednoduchý parádní dortík, Ivi, v létě nemá chybu. :-)

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 31. července 2018 v 16:24 | Reagovat

Jistě moc dobrý, taky bych si dala. :-)

3 MarijaKes MarijaKes | Web | 1. srpna 2018 v 12:27 | Reagovat

Ivo, ty mi děláš chutě. :-P

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 3. srpna 2018 v 15:24 | Reagovat

Rybíz!! Babička měla zahradu lemovanou keři rybízu a angreštu.. Bohužel, zde se mohu "potěšit" jen malou vaničkou velmi kyselého rybízu za velmi drahý peníz :-? Naletěla jsem jen jednou a dělat z něj koláč je pouhý sen!
Ten tvůj vypadá báječně :-P  :-P

5 Iva Iva | E-mail | Web | 22. srpna 2018 v 22:26 | Reagovat

Dortík byl dobrý. Rybíz jsem dostala od sestřenice a byl dobře vyzrálý. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama