Cuketová hořčice

2. září 2018 v 20:05
Rozpis:
  • 750 g strouhané cukety
  • 200-250 g nakrájené cibule
  • 350 g pokrájené papriky
  • 70 ml octa
  • 80 ml oleje
  • 50 g cukru krystalu
  • 14 g soli
  • 1 necelá lžička mletého pepře
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 feferonka
Postup:
Do hrnce nasypeme strouhanou cuketu, pokrájenou cibuli, očistěné a pokrájené papriky. Přidáme ocet, olej, cukr, sůl, pepř, hořčici, feferonku a dobře promícháme. Vaříme asi hodinu a občas promícháme. Směs necháme vychladnout a rozmixujeme do hladka. Plníme do skleniček, uzavřeme víčky a zaváříme při teplotě 85°C 20 minut.
Tentokrát jsem hořčici dělala ze zbytku cuket ze zahrádky. Přizpůsobila jsem ingredience množství cuket. Původní recept je od Majky a naleznete ho zde.

 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 2. září 2018 v 20:22 | Reagovat

Páni, suroviny nakrájené na hořčici vypadají nádherně Ivi. Parádní paleta barev. ;-)
O cuketové hořčici vím, ale nikdy jsem ji nezkoušela a nejspíš ani zkoušet nebudu, u nás by ji asi nikdo nejedl.
Ovšem na pohled je jedna báseň! :-P  :-)

2 Iva Iva | E-mail | Web | 13. září 2018 v 16:21 | Reagovat

[1]: Hani, dělala jsem ji z poslední cukety. Příště udělám víc, chutnala. :-) Jsme na to tři rodiny a bylo jen 5 skleniček od přesnídávky. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama