Maso na ohni v lorně

24. září 2018 v 23:27 |  Grilování
Rozpis:
  • 3 kg vepřové plece
  • 1/2 kg anglické slaniny
  • cca 200 g sádla
  • 1 kg cibule
  • 1 kg mrkve
  • 750 g žampionů
  • 1 velký celer
  • 1 velká hlavička česneku
  • 400 g rajčatového protlaku
  • 1,5 l červeného vína
  • pepř, sůl
  • drcené nové koření
  • bobkový list
  • tymián, rozmarýn
Postup:
Na sádle osmahneme nakrájenou slaninu a cibuli. Vložíme plecko nakrájené na kostky a orestujeme. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, žampiony, pokrájené stroužky česneku, koření a osolíme. Zalijeme polovinou vína, přidáme rajčatový protlak a za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou. Asi po hodině dolijeme zbytek vína, nezapomeneme míchat a dusíme do změknutí masa pod pokličkou.
Tento způsob úpravy probíhá na otevřeném ohni, je potřeba použít silná polínka a udržovat mírný oheň.
Uvedené množství stačí pro 15 - 20 strávníků. Jako příloha je nejvhodnější chléb.


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 25. září 2018 v 19:54 | Reagovat

:-)Zde se určitě Ivo něco oslavovalo :-D a když ne, tak stejně přeji zdravíčko. Dobrota to byla určitě neskutečná :-)

2 Iva Iva | E-mail | Web | 25. září 2018 v 20:20 | Reagovat

Marti, bylo posvícení a slavily se narozeniny syna. :-) Děkuji za přání a vyřídím. :-D

3 MarijaKes MarijaKes | Web | 26. září 2018 v 13:38 | Reagovat

Nevěděla jsem, co je to lorna. Musí to být dobrotka. :-) Říkala jsem, si, že tolik masa je pro pořádnou grupu strávníků a nějakou oslavu. Tak synovi také dodatečně gratuluji. oslavu měl parádní. :-)

4 Mánička Mánička | E-mail | Web | 28. září 2018 v 14:13 | Reagovat

Velmi zajímavý recept

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 28. září 2018 v 14:54 | Reagovat

Název lorna slyším poprvé, ale podle receptu, přípravy a ingrediencí to musela být veliká dobrota! A klidně by se dala vydávat za italskou krmi, je v ní všechno, co se používá s oblibou tady :-P

6 Intuice Intuice | E-mail | Web | 30. září 2018 v 11:36 | Reagovat

Tak to bych mohla, lákavé. :-) Název jsem neznala. :-)

7 Hanka Hanka | Web | 30. září 2018 v 19:04 | Reagovat

Páni, to musela být úžasná chuťovka, Ivi.
Recept někdy vyzkouším, ale v menším množství. ;-)  :-)

8 Iva Iva | E-mail | Web | 30. září 2018 v 21:48 | Reagovat

[5]:Růženko, griloval syn, ale pomáhali jsme mu. Bylo to výborné. :-)

9 Iva Iva | E-mail | Web | 30. září 2018 v 21:49 | Reagovat

[6]: Vonělo to vínem i kouřem a byla to mňamka. :-)

10 Iva Iva | E-mail | Web | 30. září 2018 v 21:50 | Reagovat

[7]: Hani, bylo to podobné jako kohout na víně, ale na grilu to bylo lepší. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama